Robert Kubica is in zijn element bij zijn nieuwe team Renault. Hij zegt zich nu al thuis te voelen. Andersom is het team zeer te spreken over de inbreng van de Pool.Kubica voltooide vorige week in Valencia zijn eerste test bij Renault. Deze week is hij in Jerez actief.

Tegen enkele verslaggevers vertelt hij dat hij al snel zijn draai gevonden heeft in zijn nieuwe werkomgeving. “We hebben behoorlijk lang gepraat en gediscussieerd en geprobeerd elkaar zo goed mogelijk te leren kennen”, zegt Kubica over het team.

“Door al dat praten win je veel tijd, die je vervolgens kunt gebruiken om je te concentreren op het werk op het circuit. Al met al voel ik me nu al thuis hier.”

Kubica begint ook gewend te raken aan de nieuwe bolide waar hij in rondrijdt. “De auto is niet zo gevoelig, wat heel positief is. Vorig jaar hadden we een behoorlijk gevoelige auto en daarom was het moeilijk een goede set-up te vinden. De Renault is op dat punt veel gemakkelijker.”

Vanuit het team klinken ook positieve geluiden over de inbreng van Kubica. “We wisten al dat Robert een klasbak is”, zei technisch directeur James Allison na de test in Valencia tegen Autosport.

“Hij gaf hele duidelijke en goede aanwijzingen voor de set-up, werkte goed samen met zijn race engineer en boekte samen met hem veel vooruitgang. Het was dus erg aangenaam.”

JK