Robert Kubica blijft hopen dat hij ooit weer terugkeert in de Formule 1. Als het niet lukt dan is het niet zo dat, zo zegt hij zelf, de wereld ophoudt te bestaan.

Hij knokt nog voor een terugkeer, maar weet ook dat hij nog een lange weg te gaan heeft. “Op het circuit ben ik nog te beperkt in mijn mogelijkheden”, zegt de eenvoudig racewinnaar tegen Omnicorse. “Dan heb ik het niet eens over rijden in een Formule 1-auto, maar een langzamer type formuleauto.”

 

Kubica won vorige week een regionale rallywedstrijd in Italië. Het was zijn eerste race sinds de klapper waar hij begin 2011 zwaar geblesseerd door raakte. Een terugkeer in de Formule 1 zit er voorlopig nog niet in, alleen al omdat hij meer ruimte nodig heeft vanwege zijn gehavende rechterarm. Toch blijft Kubica hoop houden.

 

“Van alles blijft hoop als laatste over”, meent hij. “Ik geloof er nog in. De realiteit leert mij dat het nu nog niet zo ver is. Het is in ieder geval niet het geval dat mijn leven geen zin meer heeft als ik niet terugkeer in de Formule 1. Ik heb na negentien maanden wel geleerd dat je je tijd ook anders kunt  besteden.”