Robert Kubica zal volgende week namens BMW deelnemen aan een DTM-test in Jerez. De Pool zegt dat het niet alleen bij een test hoeft te blijven en kan zich een toekomst in de DTM voorstellen, maar hij wil eerst nog zien hoe hij presteert tijdens de testdagen.

Voor Kubica is BMW geen onbekend team. De 34-jarige Pool pakte de enige zege voor het team, BMW Sauber genaamd, in de Formule 1 in 2008 op het Circuit Gilles Villeneuve in Canada. In Abu Dhabi nam Kubica afscheid van Williams en de Formule 1. BMW heeft bevestigd dat de Pool volgende week zal deelnemen aan een test in Jerez met de DTM-auto van het Duitse automerk.

”Ik wil BMW Motorsport bedanken voor de mogelijkheid”, zegt Kubica in een verklaring. ”Ik kijk nu al uit naar de test en om de DTM-bolide te leren kennen met de turbomotor”, aldus de Pool. Volgens hem hoeft het niet alleen bij een test te blijven. ”Ik kan me zeker een toekomst in de DTM voorstellen. Ik zoek een nieuwe uitdaging en dat is wat de DTM mij kan bieden. Het deelnemersveld is erg sterk, maar we moeten eerst wachten en zien hoe ik het tijdens de testdagen doe”, aldus Kubica.

Kubica werd al eerder in verband gebracht met een overstap naar de DTM, maar toen zou het nog gaan om Audi.

Lees ook: Audi in gesprek met management Kubica over DTM-zitje: ‘Interessante coureur’

Foto: Motorsport Images