Robert Kubica blijft voorlopig noodgedwongen rally’s rijden. Een terugkeer naar de eenzitters zit er voorlopig nog niet in. De mogelijkheden van zijn rechterarm zijn daarvoor nog te beperkt.

De Pool rijdt sinds een tijdje weer rallywedstrijden, en is daarin succesvol. Helemaal vrijwillig doet hij het niet, want liever zit hij in een eenzitter. Dat is, vanwege zijn gehavende rechterarm, echter vooralsnog onmogelijk voor Kubica. Het is de vraag of dat ooit wél weer het geval zal zijn.

“Ik heb mijn beperkingen”, erkent de eenvoudig Grand Prix-winnaar tegen Reuters. “De laatste tijd heb ik echter met snelle auto’s op circuits gereden en toen had ik geen last van mijn beperkingen. Mijn rechterarm is erg beperkt in zijn functioneren en daarom kan ik nog geen eenzitters testen.”

“Helaas kan ik daar op dit moment niets aan veranderen dus rij ik in rally-auto’s. Beter gezegd: ik rij met auto’s met een dak op circuits. Ik ben jammer genoeg lang geleden gestopt met de Formule 1 dus ik heb maar weinig contact met mensen daar. Ik concentreer mij vooral op het zo goed mogelijk herstellen van mijn lichaam.”

Kubica houdt hoop op verder herstel van zijn arm. “Ik heb geen toekomstplannen want ik ben nog aan het revalideren. Natuurlijk wil ik weer op een hoog niveau racen. Of het nou in een rally of op het circuit is. Ik heb inmiddels weer wat rally’s gereden en heb getest op circuits. Hopelijk herstelt mijn hand zich verder en verbetert mijn algemene gezondheid. Ik ga stapje voor stapje vooruit dus ik ben benieuwd wat de toekomst mij brengt.”