Robert Kubica is tevreden met hoe de nieuwe Renault zich de afgelopen weken onder lastige omstandigheden heeft verbeterd. Bovendien voelt de Pool zich nu al thuis bij zijn nieuwe werkgever.De progressie van Renault is inderdaad opmerkelijk te noemen. De eerste drie dagen van de afgelopen testweek in Jerez eindigde Renault steevast in het eindveld. Pas op de slotdag kon het team pas een beetje imponeren met de vierde tijd van Kubica.

“Door het slechte weer hadden we weinig track time”, aldus de Pool. “Ondanks dat boekten we veel vooruitgang. We vonden vooral in Jerez veel snelheid. Het is belangrijk om te noemen dat de auto niet te gevoelig is. Dit maakt hem eenvoudiger af te stellen.”

Tot tevredenheid van de eenvoudig Grand Prix-winnaar zitten er nog meer verbeteringen in de pijplijn. “We komen voor de komende tests nog met verbeteringen op de proppen waardoor ik mij nog beter op mijn gemak ga voelen in de wagen”, vervolgt Kubica. “Het zal de auto ook sneller maken: we varen absoluut in de juiste richting.”

Niet alleen qua prestaties, maar volgens de voormalig BMW Sauber-piloot ook naast de baan. “Ik had een bepaald idee over hoe het zou zijn om bij Renault te werken en dat beeld klopt precies. Het voelt nu al als een thuis voor mij en het is een goede ploeg mensen om mee samen te werken.”

“Het team is heel gemotiveerd en ze kijken uit naar de uitdagingen die op ons pad komen. Iedereen wil Renault terug naar de top brengen. Daar werkt iedereen hard voor en het was goed om te zien dat de mensen in de fabriek snel reageerde op de verbeteringspunten waarmee we vanuit Jerez en Valencia kwamen”, besluit Kubica.

BvdB