Daniil Kvyat kwalificeerde zich als elfde, maar start zondag vanwege een gridstraf als 21e. Teamgenoot Jean-Eric Vergne was eigenlijk dertiende, maar schuift door Kvyats straf door naar P12.

Kvyat kreeg de straf aan zijn broek omdat hij al aan zijn zesde motor toe is, en dat is er één te veel. “Het is erg jammer dat ik niet vanaf P11 mag beginnen, maar het positieve is dat ik de schade van de gridstraf daardoor wel heb kunnen beperken aangezien ik nu geen nog in te lossen strafplekken meeneem naar de volgende race”, toont de Rus zich pragmatisch.

“Wat we in deze race kunnen bereiken nu ik van de voorlaatste plek moet komen, is echter lastig te zeggen. Je door het veld terug naar voren vechten is nooit makkelijk, dus we moeten qua strategie maar kijken of we iets kunnen doen, terwijl ikzelf uiteraard alles ga geven”, aldus de coureur die er voor zijn gevoel vandaag – straf niet meegerekend – qua tempo ook al het maximale uit heeft gehaald.

Vergne
De eind dit seizoen bij Toro Rosso vertrekkende Vergne haalde naar eigen zeggen ook het onderste uit de kan. “Sneller kon ik niet gaan”, benadrukt de coureur voor wie het weekend desondanks niet eenvoudig verloopt. “Ik worstel hier met de auto en handling ervan. In dat opzicht is dit het zwaarste weekend van het jaar, al laat dat onverlet dat we voor morgen wel naar boven kijken qua beoogd resultaat.”