Daniil Kvyat heeft het gevoel het maximale uit zijn Toro Rosso te hebben gehaald en prijst zich gelukkig met P10. Teamgenoot Jean-Eric Vergne werd twaalfde en denkt dat hij wat heeft laten liggen.

“Ik had wat moeite met de voorkant van de auto vandaag. Mijn voorwielen blokkeerden daardoor een paar keer en vervolgens maakte ik tijdens mijn snelle rondje een fout, waardoor ik drie tienden verloor en Q3 niet wist te halen”, baalt Vergne na.

Drie tienden hadden Vergne inderdaad in de top tien-shootout gebracht, want hij was in Q2 nog geen tiende trager dan nummer tien Kvyat en nummer elf Jenson Button. “Erg jammer, maar het gaat natuurlijk om de dag van morgen en onze auto is hier competitief dus ik denk nog wel wat terrein goed te kunnen maken en een puntenfinish te halen”, houdt de Fransman de moed erin.

Vergne’s jongere Russische teamgenoot mag dus wel vanuit de top tien beginnen. “Ik heb het gevoel dat we aan mijn kant van de garage het maximale eruit hebben gehaald, dus mijn complimenten aan het team”, meldt hij.

“Tijdens de laatste heat was het allemaal wat rommelig en de auto was eigenlijk de hele sessie lang niet geweldig te besturen. Dat we het laatste deel van de kwalificatie hebben gehaald was dus heel wat en P10 was volgens mij ook het maximale. We hebben vandaag het onderste uit de kan gehaald, maar moeten ons nu wel nog even over de data buigen om ervoor te zorgen dat de auto morgen beter presteert”, aldus Kvyat.