Daniil Kvyat crashte in Q1 wild de vangrail in, maar wist die sessie toch te overleven en zelfs Q3 nog te halen, waarin ook zijn Toro Rosso-teamgenoot Jean-Eric Vergne present was.

Dat zowel hijzelf als Kvyat Q3 wist te halen, kwam voor Vergne als een verrassing, zo geeft hij toe ten overstaan van Sky Sports F1. “We dachten dat dit een zwaar weekend voor ons zou worden, dus het is super dat we Q3 hebben gehaald.”

Dat Vergne er vooraf niet echt vertrouwen in had, komt omdat Toro Rosso volgens de Fransman ‘al sinds de openingsrace van het seizoen met vrijwel dezelfde auto rijdt’ en dit gebrek aan updates twee weken geleden – tijdens de race in Spanje – begon te voelen.

In de straten van Monte Carlo wordt Toro Rosso vooralsnog niet afgeremd door haar gebrek aan ontwikkeling, hetgeen volgens Vergne – die uiteindelijk een zevende tijd reed – komt door het harde werk van het team en omdat hij eindelijk eens geen pech had.

Kvyat
Teamgenoot Daniil Kvyat had naar eigen zeggen later in de kwalificatie wel wat pech, al had hij in de eerste plaats alle geluk van de wereld dat een spectaculair ogende crash bij het uitkomen van de tunnel tijdens een run in Q1 niet meer dan cosmetische schade veroorzaakte.

Met een nieuwe voorvleugel bevestigd, wist Kvyat dankzij wat hij zelf ‘een heel goed rondje’ noemt vervolgens nog tot Q2 door te dringen, waarin hij prompt ’twee sterke rondes’ neerzette en daardoor dus ook nog Q3 wist te halen.

In Q3 zat dus wel tegen, vertelt Kvyat. “Ik was wat ongelukkig met de gele vlaggen, want ik moest een paar keer van het gas. Ik ben dan ook niet geheel gelukkig met mijn rondje, al is het resultaat wel prima en biedt het uitzicht op punten”, aldus de nummer negen.