Daniil Kvyat is door de tiende plek die hij in zijn debuutrace heeft gehaald de jongste puntenpakker ooit geworden. Teamgenoot Jean-Éric Vergne haalde ondertussen P9 binnen voor Toro Rosso.

Tot voor kort was viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel met negentien jaar, elf maanden en veertien dagen de jongste coureur om ooit een punt te pakken, maar met negentien jaar, tien maanden en elf dagen heeft Kvyat dit record afgepakt van Vettel.

“Het voelt geweldig om gelijk in mijn eerste race een punt te scoren! Ik had dit nooit verwacht, dus ik ben er enorm blij mee”, juicht Kvyat, die een ‘intense’ debuutrace achter de kiezen heeft: “De start was rommelig, maar toen ik eenmaal mijn ritme te pakken had was de auto gelukkig competitief. Op het eind kwam ik ook nog dichtbij Vergne in de buurt, maar ik moest benzine sparen en kon dus niet aanvallen.”

“Dat Vergne en ik allebei in de punten zijn geëindigd, is een mooie opsteker voor Toro Rosso. Als we zo door weten te gaan en net zo hard blijven werken als we vandaag hebben gedaan, kan het een mooi jaar voor ons worden.”

Vergne
De reactie van Vergne is, ondanks zijn betere klassering, wat minder enthousiast aangezien het nieuwe van punten scoren er voor hem wel af is: “Dit is een goed resultaat, ondanks dat de auto moeilijk te besturen was”, luidt het.

“De remmen zorgden voor problemen en dat leidde tot veel tijdverlies, terwijl ik zelf nog een fout maakte door op het gras te gaan toen ik me wilde verdedigen in duel met Valtteri Bottas, al resulteerde dat gelukkig niet in een spin.”

“Dat we hier als team drie punten hebben gescoord is goed, al ben ik blijer voor het team dan voor mezelf. Voor de jongens is dit echter een mooie beloning na al het harde werk van de afgelopen winter en het is fijn dat wij als coureurs zo iets terug kunnen doen voor ze. Het ziet er verder bovendien naar uit dat we in de lift zitten, dus ik hoop dat we vanaf nu steeds beter worden.”