*

Kvyat maakt indruk met zevende tijd

Daan de Geus

Daan de Geus

22 november 2014 17:01

Kvyat maakt indruk met zevende tijd
Racepictures

Met een zevende tijd in de kwalificatie heeft Daniil Kvyat weer eens bewezen waarom Red Bull een grote toekomst in hem ziet. Teamgenoot Jean-Eric Vergne moest het met P12 doen.

“Dit was een hele goede sessie voor ons”, zo blikt Kvyat terug op de kwalificatie. “Ik perste er een goed rondje uit in Q3 en ben blij met de zevende startplek, ook al had het wellicht nog net iets beter gekund. Het scheelde immers niet veel of we hadden de zesde startplaats gepakt, maar het ziet er alsnog goed uit voor de race, ook omdat ik nu van de schone kant mag beginnen.”

Een specifiek doel voor de race heeft de jonge Rus niet. “Ik hoop gewoon dat we deze sterke prestatie een vervolg kunnen geven door weer hard te werken en punten te scoren”, vertelt Kvyat, voor wie het alweer zijn laatste race voor Toro Rosso wordt, aangezien hij al na een jaartje is opgeroepen voor het grote Red Bull. “Ik ga dit team missen, maar zondag is in ieder geval niet de tijd om emotioneel te zijn. Ik wil me op de race concentreren!”

Vergne
Waar Kvyat al weet wat 2015 hem gaat brengen, is de toekomst van zijn Toro Rosso-teamgenoot Jean-Eric Vergne onzeker. Dat het in Abu Dhabi nog niet geweldig loopt – terwijl hij vecht om aan te mogen blijven bij Red Bulls ‘B-Team’ – is jammer voor de Fransman.

“De auto gedraagt zich hier erg nukkig en het is een lastig weekend”, resumeert hij, al moet hij erkennen dat een twaalfde startplek in dat opzicht zo slecht nog niet is: “Ik had liever Q3 gehaald, maar het qua resultaat was het ook weer geen drama. Een bijkomend voordeel is dat ik vrije bandenkeuze heb voor de start van de race, terwijl ik er sowieso van overtuigd ben dat het in de wedstrijd stukken beter zal gaan.”

“Onze race pace is tijdens de vrije trainingen namelijk goed gebleken”, haalt Vergne aan. “Als we een goede strategie weten uit te dokteren, moet het dan ook zeker mogelijk zijn waardevolle punten te scoren en het seizoen – zowel voor het team als mijzelf – op een positieve noot af te sluiten.”

Lees meer over

Kvyat Toro Rosso Vergne