Daniil Kvyat is het niet eens met de tijdstraf van tien seconden die hij kreeg voor het incident met Nico Hülkenberg. Hij vindt dat het onterecht was omdat de coureurs verteld is dat ze ‘gewoon mogen racen’, maar hij kan niet op bijval rekenen van wedstrijdleider Michael Masi en Hülkenberg.

Kvyat probeerde in de voorlaatste bocht nog Hülkenberg voorbij te gaan maar hij kwam daarbij in aanraking met de Duitser. Hij belandde met zijn Renault in de muur en had flinke schade aan de achterkant, maar hij kon alsnog over de streep komen. Hülkenberg moest in eerste instantie genoegen nemen met de elfde plaats na het incident, maar Kvyat kreeg een tijdstraf van tien seconden.

Kvyat zegt dat hij ‘ontdaan’ was door die straf. ”Ik ben het er niet mee eens omdat ons verteld is dat we gewoon mogen racen”, aldus Kvyat tegen onder andere Motorsport.com. ”Natuurlijk verdedigde Nico zich, ik viel aan en er was contact, maar dat soort dingen gebeuren nou eenmaal, zeker in de laatste ronde. Mensen willen ons zien racen, en als ze ons daarvoor bestraffen, verpesten ze de sport.” De Rus kan echter niet op bijval rekenen van wedstrijdleider Michael Masi en Hülkenberg zelf. Volgens Masi kon de straf ‘niet duidelijker’ zijn. ”Bij het gesprek met de stewards kon het gewoon niet duidelijker zijn”, aldus Masi.

Lees ook: Gasly houdt maagvirus en twee punten over aan GP van Mexico

”Natuurlijk is hij schuldig”, zo oordeelde Hülkenberg. ”Ik gaf hem genoeg ruimte maar hij gaf me een kleine tik rechtsachter en dat is al goed genoeg om mij in de rondte te brengen. Maar dat is racen. Als een coureur is hij verplicht om het in ieder geval te proberen. Ik kan hem dus niet helemaal de schuld geven, maar je moet natuurlijk proberen om het netjes te doen en elkaar niet te raken of in de muur te zetten”, aldus Hülkenberg.

Foto: Motorsport Images