*

Kwalificatie Lotus loopt uit op sof

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

14 november 2015 19:54

Kwalificatie Lotus loopt uit op sof
Racepictures

Lotus heeft zondag een inhaalrace voor de boeg. Pastor Maldonado en Romain Grosjean reden een belabberde kwalificatie.

Maldonado kwam er het meest bekaaid vanaf. De Venezolaan zette in Q1 de zestiende tijd neer, en kon direct uitstappen. Dankzij de gridstraf van Daniel Ricciardo start de race vanaf P15. En dat terwijl Maldonado ’s morgens in de vrije training nog negende was.

“Het was een lastige sessie”, klaagt Maldonado na de kwalificatie. “We hadden verwacht dat we competitiever zouden zijn. We hebben een aantal afstellingen geprobeerd om met name de achterkant van de auto beter te laten aanvoelen. Hopelijk zijn we morgen sneller.”

Grosjean spint

Teamgenoot Grosjean haalde het tweede deel van de kwalificatie wel, maar gooide daar zijn eigen glazen in. De Lotus-coureur wachtte lang voor hij de baan op ging, en gleed vervolgens in zijn eerste snelle ronde van de baan af. Grosjeans banden waren eraan, zodat hij niet verder kwam dan de vijftiende tijd.

“De kwalificatie verliep niet zoals ik had gewild”, vertelt Grosjean. “In Q1 voelde de wagen goed, in Q2 was het behoorlijk lastig.” De Fransman laat weten in gedachten bij de slachtoffers van de aanslagen in Parijs te zijn. “Ik heb jaren in de stad gewoon, en ik heb er veel vrienden, dus ik ben er erg van ondersteboven.”