Het is nu echt, echt, echt definitief: Manor keert in 2017 niet terug in de Formule 1. De renstal heeft de inschrijving voor dit seizoen eindelijk ook officieel ingetrokken.

Het hing natuurlijk al een tijdje in de lucht, maar na eerdere berichtgeving is de kogel dan nu toch eindelijk door de kerk. De inschrijving van Manor voor 2017 is nu officieel ingetrokken. Dat meldt Motorsport.com

Manor’s moederbedrijf Just Racing Services hield de inschrijving nog wel lange tijd warm. Er waren namelijk geruchten dat een Chinese investeerder een reddingsplan had om het team alsnog halverwege het seizoen in te laten stromen. Maar dat mag dus nu niet meer baten. Teambaas Stephen Fitzpatrick heeft de FIA vandaag laten weten dat hij de inschrijving voor zijn team officieel intrekt.

Elke andere partij die de licentie van Manor had willen overnemen om daarmee een eigen team op te zetten, moet nu dus toch helemaal van nul beginnen. Partijen moeten een nieuwe aanvraag indienen om een team te mogen opstarten. Dit is een duur en bovendien ook tijdrovend proces.