De Autódromo Internacional do Algarve, ook wel bekend als Portimão, mag voortaan weer Formule 1-races ontvangen. Het circuit in het Zuiden van Portugal behaalde onlangs de hoogste FIA-licentie, wat betekent dat het is geschikt voor het hoogste niveau van autosportevenementen, waaronder de F1.

Het circuit van Portimão zal in de toekomst Formule 1-races kunnen ontvangen. De Autódromo Internacional do Algarve, zoals het circuit voluit heet, behaalde zopas een FIA graad 1-licentie, de hoogst mogelijke licentie voor een circuit. Daardoor zou de baan in Zuid-Portugal toegevoegd kunnen worden aan de F1-kalender.

Lees ook: Wolff toont kracht Formule 1: ‘Wat normaal half jaar duurt, deden wij in 100 uur’

Het circuit in de Algarve onderging de laatste maanden kleine aanpassingen om uiteindelijk de hoogst mogelijk circuitlicentie te ontvangen. Dat is nu gelukt. Portimão deed in 2008 en 2009, vlak na de voltooiing van het complex 12 jaar geleden, dienst als testcircuit.

Portimão zou kunnen dienen als een alternatieve locatie voor een GP als de F1 in 2020 door het coronavirus moeite heeft om voldoende circuits te vinden die races kunnen organiseren. Toch lijkt dit erg onwaarschijnlijk, aangezien circuits die momenteel op de kalender staan voorrang zullen krijgen. Bovendien gelden net als in de rest van Europa ook in Portugal strenge maatregelen om het coronavirus in te dijken.

Lees ook: GP van Canada uitgesteld, mikt op datum later in 2020

Sergio Perez aan het werk tijdens een GP2-race in Portimao. © Motorsport Images