*

Lammers keert terug op Le Mans

Eelco den Boer

Eelco den Boer

30 april 2011 11:39

Lammers keert terug op Le Mans
Formule1

Jan Lammers doet dit jaar weer mee aan de 24 uur van Le Mans. Het wordt de 22e deelname van de 55-jarige Zandvoorter aan het beroemde evenement.

Lammers komt op 11 en 12 juni in actie voor het Zwitsers team Hope Racing, dat een hybride Oreca-bolide heeft ingeschreven voor de LMP1-klasse. De Nederlander deelt de auto met de Zwitser Steve Zacchia.

”Het ecologische verhaal van Hope Racing spreekt me erg aan”, zegt Lammers. Je kunt vandaag de dag niet meer ondernemen of sportief bezig zijn, zonder dat je maatschappelijk verantwoord bezig bent.”

Lammers deed in 2008 voor het laatst mee aan Le Mans. In 1988 won hij de 24-uursrace. Volgend weekend rijdt Lammers voor het eerst in de Oreca tijdens de 1.000 kilometer van Spa-Francorchamps.

De auto is voorzien van een conventionele tweeliter viercilinder turbodiesel. Een vliegwiel zorgt ervoor dat de energie die vrijkomt bij het remmen wordt overgebracht op de aandrijving.

”Hierdoor kunnen we na het remmen bij een bocht sneller uit accelereren dan zonder het gebruik van het systeem”, verklaart Lammers. “Dit soort energie opwekkende systemen zijn echt de toekomst.”

 

Lees meer over

Lammers Le Mans