Jan Lammers rijdt in juni voor de 24ste keer de 24 Uur van Le Mans. De 61-jarige Lammers zal voor het tweede jaar op rij voor Racing Team Nederland rijden. Hij is daar teamgenoot van Giedo van der Garde en Frits van Eerd.

“Frits en Racing Team Nederland geven mij de kans voor de 24ste keer mee te doen aan de 24 Uur van Le Mans, dat is fantastisch!”, jubelt Lammers bij de bekendmaking. Ter voorbereiding op de befaamde Franse race doet hij in mei al met het team mee aan de 6 Uur van Spa.

Co-coureur en teameigenaar Van Eerd vindt het eveneens geweldig dat Lammers weer deel uitmaakt van de equipe. “Jan is een legende op Le Mans en al vanaf het eerste uur betrokken bij Racing Team Nederland.”

Of Lammers na Le Mans nog meedoet aan de andere races in het WEC ‘super season’ – dat daarna nog zes wedstrijden telt, doorloopt tot in 2019 en wordt afgesloten met de 24 Uur van Le Mans van dat jaar – staat nog niet vast. Dat blijkt althans uit de woorden van Lammers zelf.

“Frits is het aan zijn ambities verplicht vervolgens de snelst mogelijke rijders naast zich te verzamelen. Ik mag dan ‘voor mijn leeftijd’ nog snel zijn, maar als na Le Mans een snelle, jonge rijder beschikbaar is, maak ik plaats in het belang van het team.”

Lammers sluit niet uit na Le Mans ‘genoeg andere mogelijkheden te hebben actief te blijven racen’. Daarnaast zal hij hoe dan ook nauw bij Racing Team Nederland betrokken blijven, zo benadrukt de coureur uit Zandvoort.

Het wordt voor Racing Team Nederland de tweede keer dat het meedoet aan de 24 Uur van Le Mans. Vorig jaar deed het dat met Lammers, Van Eerd en de Braziliaanse ex-Formule 1-coureur Rubens Barrichello. De Nederlandse ex-Formule 1-coureur Giedo van der Garde vervangt hem per saldo.

Lammers en Van Eerd raceten in 2017 tevens in de European Le Mans Series. In 2018/2019 komt Racing Team Nederland in plaats daarvan uit in het WEC, waarbij al bekend is gemaakt dat Van der Garde het hele seizoen zal rijden.

Beeld: Racing Team Nederland.