Giedo van der Garde is bij Racing Team Nederland ingestapt voor het aanstaande ‘super season’ van het World Endurance Championship.

“Ik heb er ontzettend veel zin in”, vertelt Van der Garde. “Ik ben heel blij dat Racing Team Nederland en Frits mij deze kans geven”, doelt hij op Frits van Eerd, die zowel één van de initiatiefnemers als coureurs is. “De ambities van het team spreken me aan en ik wil er graag deel van uitmaken.”

Van Eerd is op zijn beurt ‘enorm blij’ met de komst van Van der Garde, vertelt hij. “Hij is snel, ervaren en erg gemotiveerd”, zegt hij over de ex-Formule 1-coureur, die in 2016 al eerder in de endurance-racerij actief was. Toen werd Van der Garde met G-Drive Racing kampioen in de European Le Mans Series.

Van der Garde deed destijds ook aan een viertal WEC-races mee, waaronder de 24 Uur van Le Mans. Met zowel G-Drive Racing als Extreme Speed Motorsports kwam hij uit in de LMP2-klasse, de categorie waarin Racing Team Nederland meedoet aan het ‘super season’ dat op de planning staat in het WEC.

Het ‘super season’ beslaat meer dan een jaar, begint op 5 mei 2018 met de 6 Uur van Spa en telt in totaal acht races, waaronder twee keer de 24 Uur van Le Mans. Deze prestigieuze wedstrijd is zowel de tweede als achtste en laatste race van het ‘super season’.

Van der Garde haalde in 2016 de finish niet op Le Mans, maar noemt het één van de mooiste races ter wereld, terwijl hij aanhaalt dat het WEC ‘super competitief’ is. “Ons doel is daarbij dat we elkaar als team steeds beter weten te maken, zodat je uiteindelijk om het podium kunt rijden.”

Na een 2017 waarin hij alleen twee gastoptredens maakte in de Audi TT Cup, heeft Van der Garde enorm veel zin weer in te stappen. “Mijn liefde voor endurance-racing, samen met de historie en romantiek van Le Mans, zorgen ervoor dat ik niet kan wachten te beginnen met racen voor Racing Team Nederland.”

Het Nederlandse LMP2-team presenteert binnenkort tijdens een officiële presentatie zowel de auto als alle coureurs voor de aanstaande WEC-campagne, zo meldt het team.

Afbeelding: Racing Team Nederland.