Lando Norris maakt dit weekend in België zijn debuut in een vrije training. De jonge Brit neemt aanstaande vrijdag plaats in de auto van Fernando Alonso tijdens vrije training 1.

Norris is al sinds 2017 de officiële testrijder van McLaren en heeft daar dit seizoen de rol van reserverijder bij gekregen. De McLaren-junior mocht al voor het Britse team testen in Abu Dhabi, Barcelona en vorige maand nog op de Hungaroring. Aan een officieel Grand Prix-weekend had hij tot dusver nog niet deelgenomen, maar daar komt vrijdag op het circuit van Spa-Francorchamps dus verandering in. Norris mag de eerste vrije training voor zijn rekening nemen; vanaf VT2 neemt Alonso weer plaats achter het stuur.

Gil de Ferran, sportief directeur bij McLaren, vertelt: “Dit weekend wordt de eerste keer dat onze reserverijder Lando de MCL33 bestuurt tijdens een raceweekend, als hij in Fernando’s auto stapt voor VT1 op vrijdag. Dit is niet alleen onderdeel van zijn persoonlijke ontwikkeling, maar ook van de evaluatie en prestatieontwikkeling van de auto. We zullen strategisch race voor race gaan kijken waar dit nog meer gunstig voor ons kan zijn tijdens de komende Grands Prix.” De kans is dus groot dat we Norris later dit seizoen nog vaker in actie gaan zien op de vrijdagen.

Lando Norris (18) is momenteel actief in de Formule 2 en staat daar tweede in het kampioenschap. Norris wordt genoemd als optie voor McLaren en Toro Rosso in 2019.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.