Lando Norris kwalificeerde zich vanmiddag op plaats zeven. De jonge Brit bereikte voor de derde keer dit seizoen Q3. Zijn zevende plek is zelfs zijn beste prestatie tijdens een kwalificatie in zijn prille Formule 1-carrière. Maar volgens Norris zat er meer in. “Zelfs de vijfde startplek was mogelijk vandaag.”

Voor de derde keer in vier races bereikte Norris de eindfase van een kwalificatie, en daar was hij best tevreden mee. “Ik geef mezelf vandaag zeven op tien, aangezien ik als zevende start morgen”, zegt de McLaren-coureur aan de camera’s van Sky Sports.

Lees ook: Perez na vijfde plek in kwalificatie: ‘Podium zal hier niet zomaar gebeuren’

Volgens Norris had hij zich zelfs hoger kunnen kwalificeren. “Als ik mijn laatste ronde echt voor elkaar had gekregen, was een vijfde startplek mogelijk geweest.” Het gat naar P5 bedroeg ongeveer drie tienden.

Norris kreeg de vraag of hij vandaag geholpen werd door zijn Formule 2-ervaring op de straten van Bakoe. Dat zou niet het geval zijn volgens de runner up van de Formule 2 in 2018. “Natuurlijk, des te meer rondes je ergens rijdt, des te meer vertrouwen je hebt op een circuit. Maar in de Formule 1 is iedereen zo goed, dat iedereen met een baan vertrouwt is aan het begin van een kwalificatie”, ontkent Norris het mogelijke voordeel.

Lees ook: Verstappen: ‘Ik baal ervan dat wij geen slipstream hadden’

Foto: Motorsport Images