Max Verstappen start morgen tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan vanaf de vierde plek. Tijdens de kwalificatie leek er meer in te zitten, wat Verstappen zelf ook beaamt, toch is hij tevreden over zijn eigen prestatie.

Lees ook: Bottas pakt poleposition voor GP van Bakoe, favoriet Leclerc vergooit kansen met crash

De Nederlander zat tijdens de trainingen niet ver achter de Ferrari’s en de Mercedessen. Ook in de kwalificatie zat Verstappen er goed bij, met een vierde en eerste plek in respectievelijk Q1 en Q2. Even leek hij zelfs voor poleposition te kunnen vechten, maar aan het einde van de kwalificatie kwam hij toch snelheid tekort.

Tekst gaat door onder afbeelding.

Verstappen onderweg in Bakoe. © Motorsport images.

Toch was Verstappen zeker niet ontevreden over zijn snelste ronde. “De ronde zelf was goed, maar ik baal ervan dat ik geen slipstream had”, legt hij aan Ziggo Sport uit waarom hij niet voor de snelste tijd kon gaan. “Ik verloor twee en een halve tiende in de laatste sector. Valtteri (Bottas, red.) had de slipstream in zijn eerste ronde niet, maar in zijn laatste wel, dus dan zie je meteen hoeveel dat uitmaakt. Als je achter elkaar rijdt, dan win je overal gewoon een tiende op het rechte stuk, omdat die auto’s zoveel downforce hebben.”

Lees ook: Verstappen: ‘Het ging aardig, maar we hebben nog veel werk te doen’

Tegen de internationale pers benadrukte Verstappen nogmaals het gemis aan downforce. “Alles is op dit circuit afhankelijk van de slipstream. Het kan zomaar het verschil zijn tussen de eerste of vierde plek, je kan hier eigenlijk niet een rondje in je eentje doen. De slipstream zorgt zo voor vijf tienden verschil.” Dat de Nederlander geen slipstream had was gemakkelijk op te lossen geweest. “Er had veel meer ingezeten als we met het treintje waren meegegaan. Maar het is zo, we hebben nu de vierde plek, dus we hebben alles eruit gehaald. Ik denk toch niet dat een poleposition erin had gezeten.”

© Motorsport images.