Charles Leclerc mocht op Circuit Spa-Francorchamps voor de derde keer dit seizoen het Grand Prix-podium betreden. Was de Ferrari-coureur eerder dit jaar derde in Azerbeidzjan en tweede in Oostenrijk, in België volgde een nieuwe P3.

Door de gridstraf van Max Verstappen was Charles Leclerc de Grand Prix van België vanaf pole gestart, maar al in de eerste ronde werd de Monegask ingehaald door Sergio Pérez. Niet veel later zag Leclerc in zijn achteruitkijkspiegels de oprukkende Verstappen opduiken. Leclerc raakte niet van slag en bleef zijn eigen race rijden, strijdend met Lewis Hamilton om de podiumkruimels.

Terugblikkend was de Ferrari-coureur tevreden over de vorm van de Scuderia. “We hebben qua snelheid best een lekker weekend gehad, vooral voor mij tijdens de race. Het is jammer dat [teamgenoot] Carlos niet van die snelheid kon profiteren. We hebben nog veel werk te verrichten ten opzichte van Red Bull. Ze hebben nog steeds heel erg veel voorsprong.”

In gevecht met Hamilton

Over zijn duel met Hamilton zei Leclerc. “Ik kon hem prima achter me houden totdat me verteld werd dat ik brandstof moest sparen en toen werd het wat lastig. Maar mijn leven werd weer wat makkelijker, toen ik zag dat hij voor de snelste ronde ging.”

De Grand Prix van Nederland komt eraan en wij zijn er helemaal klaar voor! Pre-order alvast jouw exemplaar van de speciale Dutch Grand Prix editie van FORMULE 1 Magazine. Bestel hem nu en dan wordt hij op 3 augustus verstuurd, met gratis bezorging in heel Nederland! In deze editie alles wat je nodig hebt voor de race op Zandvoort, met onder andere:

  • Exclusief! Max Verstappen over de toekomst, records, zijn raceteam en winnen
  • Rob Kamphues brengt een ode aan zijn jeugdheld Jan Lammers
  • Mister Zandvoort, Piet Keur: ‘Na de GP droeg iedereen op school een F1-teamjas’
  • Overzichtelijke plattegrond en servicemap met het complete tijdschema
  • Fotoreportage: Peter van Egmond over zijn jaren op Zandvoort
  • Column Nelson Valkenburg
  • En verder alles wat je moet weten over de Dutch Grand Prix 2023!