*

Leclerc strijdlustig: ‘Ik ben klaar om te strijden voor de wereldtitel’

Laurens Stade

Laurens Stade

4 september 2019 10:45

Leclerc strijdlustig: ‘Ik ben klaar om te strijden voor de wereldtitel’

Charles Leclerc acht zichzelf klaar om mee te strijden om de wereldtitel. De Monegask vindt dat hij ‘niet bij Ferrari’ zou moeten zitten als hij voelt dat hij daar niet klaar voor is. Leclerc zegt dat hij zijn aanpak heeft veranderd voor de kwalificaties, waardoor die nu veel beter verlopen.

In België pakte de 21-jarige Ferrari-coureur zijn allereerste Formule 1-overwinning, en daarmee de allereerste overwinning voor Ferrari dit seizoen. Leclerc pakte daarnaast zijn derde poleposition, met ruim zeven tienden ten opzichte van Vettel die geen goede laatste sector kende.

Foto: Motorsport Images

”Ik heb het gevoel dat ik sinds zes races veel beter ben in de kwalificatie”, zegt Leclerc tegen Motorsport.com. ”Ik heb mijn aanpak een beetje veranderd.”

Over de afgelopen races is de Monegask minder tevreden. ”In de races is het een ander verhaal. Ik heb het wat moeilijker gehad in de afgelopen twee races, maar ik ben veranderd en het lijkt zijn vruchten af te werpen dus dat is geweldig”, aldus Leclerc.

Lees ook: Geen nieuwe rolverdeling bij Ferrari: ‘Teambelang blijft voorop staan’

Ondanks de snelheidsverschillen tussen Ferrari en Mercedes tijdens de kwalificatie, maakte de Duitse renstal het nog knap lastig voor Ferrari tijdens de race. Dat viel Leclerc ook op, die weet dat er werk aan de winkel is. ”We moeten natuurlijk werken omdat we meer worstelen dan Mercedes. Van mijn kant heb ik wel veel te leren, dat is zeker, maar ik voel me er klaar voor. Als je je eenmaal in die positie bevindt, moet je er wel klaar voor zijn, anders zou ik niet in dit stoeltje mogen zitten”, aldus Leclerc.

 

 

Lees meer over

Ferrari Leclerc