Het was niet de kwalificatie waar Charles Leclerc op hoopte. Hoewel de Monegask in Q2 en Q3 nog dicht achter Verstappen zat, viel hij in Q3 terug tot de vierde plek. De Ferrari-coureur neemt alle schuld op zich: “Ik ben ontzettend teleurgesteld in mijzelf.”

Lees ook: Verstappen snelt in Brazilië naar sensationele tweede poleposition

Vooraf wist Leclerc, dat ongeacht de uitslag van de kwalificatie, hij een gridstraf van tien plekken zou krijgen. Dat was het gevolg van het wisselen van de motor in zijn Ferrari. Los hiervan verwachtte Leclerc al niet het beste van vandaag. “Ik had al verwacht dat de pole binnen bereik was”, vertelt hij Sky Sport. Dat lag niet aan zijn bolide, volgens de Monegask. “De wagen kon minsten voor pole vechten, maar ik maakte het niet af.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Foto: Motorsport images.

De teleurgestelde Ferrari-man legt alle schuld daarom bij zichzelf. “Ik maakte een grote fout in de laatste bocht tijdens mijn eerste ronde, wat mij minstens drie tienden kostte. Ik ben ontzettend teleurgesteld in mijzelf vandaag”, is hij streng voor zichzelf.

Het maakt de race morgen nog wat moeilijker, met de gridstraf in het achterhoofd. “Het wordt sowieso een moeilijke dag morgen, met mijn tien plekken straf. Ik moet vol in de aanval gaan. Ik vind het leuk om achteraan te starten en mij een weg naar voren te banen, maar het is minder handig als je voor de derde plek in het kampioenschap vecht. Maar ik ga ervan genieten en er het beste van maken.”