Toro Rosso-rijders Sébastien Buemi, Jaime Alguersuari en testrijder Daniel Ricciardo hebben alle drie een informatieve en incidentloze vrijdag achter de rug.

“Het voelde goed om weer in de auto te zitten”, zegt Buemi in de eerste plaats. “We hebben met weinig downforce gereden en veel opgestoken over hoe de bolide in die afstelling werkt.”

“Het is daarnaast positief dat ik veel ronden heb kunnen rijden, ondanks dat ik de ochtendtraining moest uitzitten”, vervolgt de Zwitser, die zijn STR6 in de ochtend aan derde man Ricciardo moest afstaan.

Diezelfde Ricciardo maakte vandaag zijn eerste kilometers op het Circuit Gilles Villeneuve en dat is hem goed bevallen. “Het was awesome“, vertelt hij. “De simulator en een verkenningsrondje doen deze baan echt geen eer aan, het is veel meer dan ik ervan had verwacht.”

“Het is geweldig om hier als coureur in de weer te zijn, dus het was een geweldige sessie. Wat het nog leuker maakte, was dat ik de Toro Rosso voor het eerst in race-trim heb mogen uitproberen en negentien achtereenvolgende ronden heb afgelegd, wat meer is dan ik voorheen heb mogen doen.”

Alguersuari laat tenslotte eveneens weten het een en ander te hebben geleerd. “Ik heb de indruk dat ik de auto nu wat beter onder de knie heb. Dat is positief, want ik had het de laatste paar races niet altijd even makkelijk.”

“Er is nog wel wat werk te doen aangezien ik het nog steeds lastig vindt om de banden aan de praat te krijgen voor een enkele snelle ronde. Het wordt door de voorspelde regen misschien moeilijk om dat morgen te doen, maar ik ben aan de andere kant wel onder de indruk van hoe de auto het deed tijdens onze racesimulatie.”