*

Lichte tevredenheid bij Lotus

Eelco den Boer

Eelco den Boer

3 oktober 2014 10:04

Lichte tevredenheid bij Lotus
Racepictures

De Lotus-coureur klagen het hele seizoen al steen en been over de wegligging van de E22, maar op het verraderlijke circuit van Suzuka viel het zowaar mee met de nukken en grillen van de auto.

Romain Grosjean noteerde ’s ochtends de vijftiende tijd en klom ’s middags op naar de dertiende plaats. “De auto voelt vrij goed aan”, zegt hij enigszins verbaasd. “En het is altijd fantastisch om op dit circuit te rijden.” 

De Fransman durft al vooruit te kijken. “De toptien lag binnen bereikt”, stelt hij. “En aangezien ons racetempo meestal beter is, kunnen we optimistisch gestemd zijn. Maar het is wel afwachten hoe de storm zich gaat ontwikkelen.” 

Pastor Maldonado eindigde de dag op de zestiende plaats, na in de ochtendsessie de zeventiende tijd te hebben genoteerd. “Ik ben blij met hoe het vandaag is gegaan”, zegt hij. “We hadden geen problemen met de auto, afgezien van een lichte vibratie in de banden.” 

Voor de race heeft de Venezolaan wel een probleem, want doordat hij de voorgeschreven hoeveelheid motoren heeft overschreden, zal hij tien startplaatsen moeten inleveren. “Maar als de betrouwbaarheid ons niet opnieuw in de steek laat, zit er nog altijd een goed resultaat in”, meent Maldonado.