De GP van Monaco is fantastisch. Niet alleen om het racen, maar juist ook vanwege de sfeer, de mensen die het aantrekt en natuurlijk niet te vergeten: de feestjes.

De Grand Prix van Monaco is immers dé race van het jaar. Natuurlijk zijn er genoeg andere spannende locaties waarvan je op voorhand weet dat de race leuk wordt – zoals Melbourne, Silverstone en Suzuka, Monaco heeft door de bijzondere sfeer en karakter in feite een status aparte.

In Monaco draait het immers niet alleen om de race, maar ook om het zien en gezien worden. (Een aantal jaar geleden liep ik er Brad Pitt tegen het lijf!) Van recessie in het prinsdom is ook dit jaar geen sprake gezien de uitnodigingen die mijn postbak binnen stroomden.

Vrijdagavond het Amber Lounge Fashion event. Amber Lounge is een begrip in de Formule 1. De zus van Eddie Irvine organiseert een paar keer per jaar exclusieve feesten waar alleen de rich & famous voor uitgenodigd zijn. In Monaco gaat dat gepaard met mode. Dit jaar wordt het nog groter en beter belooft de uitnodiging. Coureurs die over de catwalk paraderen, bijgestaan door professionele modellen in de laatste mode van modehuis Missoni en een optreden van de Engelse band Sugababes. Zoals elk jaar is ook Elizabeth Hurley present, wat het voor de heren onder ons weer interessant maakt.

’Die middag ben ik uitgenodigd voor een lunch aan boord van het jacht van TW Steel. Daarbij worden we vergezeld door Vitaly Petrov en is er bovendien de kans om een rit in een Formule 1-auto te winnen!

Donderdagavond is er een feestje ter ere van 60 jaar Formule 1, georganiseerd door Total en Mumm champagne. Op 13 mei 1950 werd de eerste officiële Formule 1-race verreden. Exact 60 jaar later wordt dat in het Hermatige Hotel gevierd met een glas bubbels en een filmvertoning over die 60 jaar.

Tegelijkertijd opent Vijay Mallya zijn jacht voor een curry-buffet, terwijl in het Energy Station van Red Bull ook een feestje los barst: de Red Bull Sun Lounger. Een lekker pakkende naam, ongetwijfeld bedacht achter het raam van het kantoor in Milton Keynes terwijl de regendruppels er tegen de ramen tikten.

Want Monaco staat niet alleen voor glitter and glamour, maar ook voor mooi weer, zonnebrillen en babes in bikini’s. Niet voor niets vindt het merendeel van de feestjes plaats op een boot of in de buurt van een zwembad. Red Bull heeft zelfs de dresscode erop aan gepast: poolside chic.

Een chique aangelegenheid zal het dankzij het regenachtige weer niet worden. Hoewel? Als iemand een Zuidwester en een stel kaplaarzen allure mee kan geven, is het Elizabeth Hurley wel.