Vitantonio Liuzzi accepteert de gridstraf die hij heeft gekregen voor het veroorzaken van de startcrash in Monza, al is hij het niet eens met de beslissing.

“Ik weet dat het niet mijn fout was”, schrijft Liuzzi in zijn column op ESPNF1.com. “Heikki Kovalainen kwam naar rechts net op het moment dat de baan sneller werd, dus ik kon geen kant op. Maar ik ga niet in beroep. Het zal toch niet veel veranderen voor ons in Singapore.”

Liuzzi moet in Singapore officieel vijf startplaatsen inleveren, maar aangezien het onwaarschijnlijk is dat hij zoveel coureurs achter zich houdt in de kwalificatie, blijft de schade waarschijnlijk beperkt.

De Italiaan heeft sowieso lage verwachtingen voor de nachtrace. “Onze auto haat de karakteristieken van dat circuit”, aldus Liuzzi. “Hij heeft moeite met hobbels, kerbs en langzame bochten en Singapore is juist een combinatie van die dingen.”

In Japan en Zuid-Korea moet het beter gaan volgens Liuzzi. “Hopelijk hebben we dan ook weer wat nieuwe onderdelen, want de laatste maanden is het een beetje stil op dat gebied”, zegt de HRT-coureur. “We moeten er harder aan trekken, want Virgin wordt steeds competitiever en we moeten onze elfde plaats in het constructeurskampioenschap zien vast te houden.”