Vitantonio Liuzzi kreeg in Groot-Brittannië opeens te maken met een nieuwe teamgenoot. Daniel Ricciardo verving Narain Karthikeyan en deed dat volgens de Italiaan verdienstelijk.

“Het was een lastige race om te debuteren”, schrijft Liuzzi in zijn column voor ESPNF1. “Maar ik beschouw Ricciardo niet echt als debutant, omdat hij veel kilometers in een Formule 1-auto heeft gereden. Desalniettemin waren het moeilijke omstandigheden op een circuit dat niet eenvoudig is. Hij heeft snel geleerd en een waardevolle bijdrage geleverd.”

“De HRT F111 is heel anders dan een Toro Rosso of een Red Bull, dus hij heeft nog wel wat tijd nodig om het maximale uit de auto te halen”, vervolgt Liuzzi. “Maar hij brengt veel kennis met zich mee. Aan de andere kant moeten wij er alles aan doen om hem te helpen, want hij is nog jong en onervaren.”

Hoewel Liuzzi zijn nieuwe teamgenoot met open armen ontvangt, vindt hij het jammer dat het ten koste is gegaan van Karthikeyan. “Ik had een goede band met hem”, zegt Liuzzi. “Hopelijk verandert deze rijderswissel niet de sfeer in het team. We boeken dit jaar veel vooruitgang en het is belangrijk om met z’n allen hetzelfde doel na te streven.”