Vitantonio Liuzzi moest in India zijn auto afstaan aan Narain Karthikeyan, maar keert in Abu Dhabi weer terug achter het stuur van de HRT. De Italiaan kijkt er al naar uit.

“Na mijn auto aan Narain te hebben uitgeleend voor de Indiase Grand Prix, verheug ik me er op zelf weer in actie te komen”, verklaart Liuzzi. “Het circuit in India leek goed bij onze auto te passen en ons tempo was goed ten opzichte van onze rivalen. Dus ik ga met een goed gevoel naar Abu Dhabi.”

“Het Yas Marina Circuit is een speciale baan”, vervolgt Liuzzi. “Het is nogal stop-and-go, wat betekent dat we ons moeten concentreren op remmen en tractie. Er zijn weinig snelle bochten en je moet er veel over de kerbs wat het lastig maakt. Maar ik vind het een leuk circuit en heb hier in het verleden goed gepresteerd.”

Teamgenoot Daniel Ricciardo kent het circuit nog van de rookietest van vorig jaar. “Toen reed ik voor Red Bull, dus het zal nu wel even anders zijn”, beseft de Australiër. “Maar ik heb het er naar mijn zin gehad en kijk ernaar uit op het circuit te racen. Er zijn nog maar twee races te gaan en ik zal er alles aan doen om het best mogelijke resultaat te halen.”