Net als vorig jaar maakt Vitantonio Liuzzi zich geen zorgen om zijn positie. Toen werd hij echter zonder pardon op straat gezet en het is niet ondenkbaar dat dat nu opnieuw gebeurt.

Liuzzi had voor 2011 een contract bij Force India. Die renstal wilde echter liever met Adrian Sutil en Paul di Resta verder, waardoor de Italiaan, met een zak geld, op straat werd gezet. Hij tekende daarop voor ‘lange termijn’ bij HRT. Het Spaanse team heeft echter nieuwe eigenaren, die het Spaanse karakter van het team willen benadrukken.

Onlangs werd Pedro de la Rosa aangesteld bij het team. Volgens Liuzzi verandert dat niets aan zijn positie. “Het is logisch dat ze hem hebben vastgelegd”, schrijft Liuzzi in zijn column voor ESPNF1.com. “Ze wilden een link met Spanje en hij brengt veel ervaring met zich mee. De nieuwe eigenaren zijn vastbesloten om het team te versterken. Ik denk dat ik samen met Pedro daarbij van dienst kan zijn.”

Dat het team nog niets heeft gezegd over de positie van Liuzzi voor volgend jaar, verontrust hem niet. “Ik heb nog niet met het team gesproken over 2012, omdat er weinig te bespreken valt”, stelt de Italiaan. “Ik heb een contract voor volgend jaar en verwacht geen veranderingen. Het is altijd een langetermijnproject geweest. Je kunt niet in één jaar een snelle auto ontwikkelen. Ik denk dat we een goede basis hebben voor volgend jaar.”