HRT komt met de race dichter in de buurt van Virgin. Vandaag was Vitantonio Liuzzi sneller dan Timo Glock. Narain Karthikeyan daarentegen was niet vooruit te branden.

Alleen omdat Kamui Kobayashi geen tijd noteerde start de Indiase F1-coureur morgen niet als laatste. Teamgenoot Liuzzi was bijna een seconde sneller en daar is Karthikeyan uiteraard niet blij mee.

“Mijn teamgenoot reed een best aardige ronde en daarom had ik het vandaag veel beter moeten doen”, aldus de HRT-coureur. “Mijn eerste bandenset was in orde maar met de tweede kreeg ik geen enkele grip. De auto gleed alle kanten op dus we moeten onderzoeken wat er mis ging.”

De omstandigheden zijn volgens Karthikeyan echter niet gemakkelijk. “Dit is mijn derde race sinds mijn F1-rentree en Turkije is geen gemakkelijk circuit. Er zijn veel hobbels en het is een technisch parcours. Des te langer ik in de auto zit, des te meer ik op mijn gemak ben. De auto wordt steeds beter, de betrouwbaarheid is in orde en daarom wil ik morgen de race uitrijden.”

Liuzzi is blij dat er opnieuw een bevestiging is dat HRT goed bezig is. “We zijn erg gemotiveerd voor dit weekend omdat we veel updates hebben. In de toekomst komen er nog meer. We werken elke race heel hard en in de fabriek is er geen moment rust. Dit resultaat is dus belangrijk omdat het een beloning is voor het harde werken en omdat het gat met de rest steeds kleiner wordt.”

“We staan bijna voor beide Virgins. Dat is ons doel. Makkelijk is het niet omdat zij ook heel hard werken. Het gat met de kop van het veld wordt echter steeds kleiner en dat is heel belangrijk voor ons.”