Vitantonio Liuzzi is erg te spreken over zijn resultaat in de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. Met zijn 21e tijd was hij de beide Virgins en teamgenoot Narain Karthikeyan te snel af.

“We hebben vandaag laten zien dat we een stap vooruit hebben gemaakt”, concludeert Liuzzi. “We hebben onze directe rivalen achter ons gelaten en onze updates lijken te werken, hoewel we ze nog wel verder moeten fine-tunen.”

“Doordat het tijdens de race misschien gaat regenen, kan het wel eens anders gaan lopen dan we vooraf verwacht hadden”, zegt Liuzzi met de blik op morgen. “Ik weet echter zeker dat het spannend wordt en we zullen hard moeten pushen om het maximale uit de auto te halen.”

In de andere F111 was Karthikeyan met zijn 23e tijd minder snel dan Virgin-coureur Timo Glock, maar bleef hij diens teamgenoot Jérôme d’Ambrosio wel voor.

“Ik kreeg mijn banden moeilijk op temperatuur en mijn snelste ronde was niet foutloos”, erkent hij. “We zitten echter dicht op onze directe rivalen en ik ben Tonio tot op een tiende genaderd, wat me na een afwezigheid van vijf seizoenen een goed gevoel geeft, al moet ik natuurlijk wel blijven pushen.”