HRT had het niet makkelijk in Hongarije, waar het met name Vitantonio Liuzzi niet meezat tijdens de race. Teamgenoot Daniel Ricciardo verging het iets beter, al zit hij nog middenin een leerproces.

Ricciardo kwam als achttiende over de streep op de Hungaroring, Liuzzi volgde twee plaatsen daarachter op plaats twintig. Het had Liuzzi niet meegezeten, zo vertelt hij na afloop: “Het was een zware race. De start was nog wel goed, maar bij de chicane werd ik door iemand aangetikt en spinde ik, waardoor ik veel tijd verloor en waarna de balans van de auto ook niet goed meer was”, verzucht hij.

“Ik had daarnaast ook nog een probleem met de voorvleugel, waardoor de voorbanden erg snel minder werden. We besloten daarom om de neus en banden te veranderen, maar dat maakte geen verschil en ik heb de hele race lang geen goede balans kunnen vinden.”

Ricciardo, die vandaag zijn derde race uit zijn nog prille Formule 1-carrière reed, kijkt iets positivier terug op de wedstrijd: “Ik ben over het algemeen wel tevreden, want deze achttiende plaats is vooralsnog mijn beste resultaat. De auto deed het bovendien goed in de slotfase van de race, waardoor ik aan het eind nog een aantal goede rondetijden heb kunnen neerzetten.”

“Er zijn vast nog wel genoeg dingen die ik beter kan doen en we gaan dan ook analyseren wat precies, maar ik heb wel het gevoel dat ik hier weer een stap vooruit heb gezet en goede progressie maak als coureur.”