Lewis Hamilton heeft op relatief eenvoudige wijze de Grand Prix van Steiermark op zijn naam geschreven. Max Verstappen moest genoegen nemen met de derde plek nadat hij in de slotfase werd ingehaald door de oprukkende Valtteri Bottas. Bij Ferrari blijft het drama zich ophopen na een incident tussen beide coureurs, waardoor ze allebei al vroeg uitvielen.

Het is voorin vooral een strijd tussen Verstappen en de Mercedessen. Terwijl Hamilton wegrijdt van de Nederlander komt Bottas juist dichterbij. Van de top drie is Verstappen de eerste die binnenkomt voor zijn pitstop, maar komt alsnog achter Hamilton terecht. De Brit rijdt relatief makkelijk naar de overwinning, terwijl Verstappen vanaf de derde plek besluit om nog voor de snelste ronde te gaan nadat hij in de slotfase is ingehaald door Bottas.

Voor Ferrari is het een race om te vergeten. Bij de start gaat het in bocht drie meteen fout: Leclerc is te gretig en haalt aan de binnenkant in, maar vliegt daarbij tegen de achterkant van Vettel aan. Vettels achtervleugel raakt daarbij los en het betekent einde race voor de Duitser, Leclerc sluit achteraan aan maar valt ook uit vanwege schade aan de vloer.

In het middenveld is er een vermakelijk gevecht tussen McLaren en Racing Point, waarbij uiteindelijk Racing Point het betere resultaat behaalt. Pérez, startend vanaf de zeventiende plek, leek ‘best of the rest’ te worden maar verloor zijn vijfde plek in de allerlaatste ronde aan Norris. Pérez had eerder schade aan zijn voorvleugel gereden na een inhaalpoging op Albon en viel dus terug qua snelheid. Stroll en Ricciardo sluiten aan na een spannende race tot aan de finishlijn.

(Volledige uitslag onder de foto)

© Motorsport Images