Door zijn vijftigste Grand Prix-overwinning is Max Verstappen sinds afgelopen zondag nog maar één zege verwijderd van de vierde plek op de eeuwige ranglijst. Die is met 51 overwinningen op dit moment in handen van Alain Prost. De Fransman is vol lof over de Nederlander.

“Zijn honger naar succes kent geen grenzen. Dat is slecht nieuws voor alle tegenstanders van Verstappen“, liet Prost afgelopen week optekenen in een interview met de Franse sportkrant L’EQUIPE. “Dat hij in 2021 Lewis Hamilton wist te verslaan, heeft hem enorm veel zelfvertrouwen gegeven.”

Prost, viervoudig wereldkampioen (1985, 1986, 1989 en 1993), vervolgt: “Drie keer een titel winnen is sowieso al een teken van grote klasse. Maar drie keer op rij winnen, is nog specialer. Dat is maar heel weinig coureurs gegeven.”

Lof

De Fransman ziet naar eigen zeggen dat Verstappen de afgelopen jaren anders in de auto zit. “Zelfs nog tot in 2021, tijdens het titelgevecht met Hamilton, maakte hij nog wel her en der een fout. Of belandde hij in de muur, omdat hij ongeduldig was. Maar die Verstappen bestaat niet meer. Hij heeft zich ontwikkeld, maakt nauwelijks nog fouten. Hij is één met zijn auto. En dat is het gevolg van zijn streven naar perfectie.”


De speciale kampioensuitgave van FORMULE 1 Magazine ligt NU in de winkel. Het magazine is ook al digitaal te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland! Lees alles over de bijzondere WK-trilogie van Max Verstappen, met unieke fotografie van onze huisfotograaf Peter van Egmond. Met in dit nummer verder o.a:

  • Exclusief interview Oranje-bondscoach Ronald Koeman: ‘Max doet me aan Messi denken’
  • Red Bulls teambaas Christian Horner blijft zich verbazen: ‘Alle superlatieven voor Max zijn op’
  • Fotoserie: Verstappens snelle weg naar de derde wereldtitel
  • Het uitgekiende F1-traject van Jan Lammers en zoon René
  • Gallery: het allermooiste beeld van huisfotograaf Peter van Egmond
  • Columns Noël Ummels en Nelson Valkenburg
  • F1 Insider Graham Watson over FOM’s commerciële belang van een nieuwe superster
  • En verder alles over Max Verstappens kampioensweekend in Qatar!