Gérard Lopez – de eigenaar van Genii Capital, dat de renstal van Renault/Lotus in handen heeft – is er van overtuigd dat de volgend jaar terugkerende Kimi Räikkönen geen modderfiguur zal slaan.

Räikkönen is twee jaar lang niet actief geweest in de Formule 1, nadat Ferrari hem eind 2009 aan de kant zette. Renault/Lotus haalt hem nu terug en zal volgend jaar met de Finse herintreder aan de start staan. Vraagtekens bij zijn motivatie en kwaliteiten heeft Lopez echter niet: “Kimi heeft in het verleden bewezen een topcoureur te zijn, bevindt zich qua leeftijd nog in zijn piek en is beter gemotiveerd dan ooit”, zegt hij tegen Autosport.

“Dat mensen aan zijn motivatie twijfelen, geeft Kimi bovendien alleen maar meer motivatie, want hij wil zijn critici het zwijgen opleggen”, denkt Lopez.

Wie ook denkt dat het wel goed zal gaan met Räikkönen, is zijn voormalige teamgenoot David Coulthard, die van 2002 t/m 2004 met de Iceman bij McLaren reed: “Kimi heeft de Formule 1 te vroeg verlaten en daarna twee jaar lang plezier gemaakt in het WRC, maar nu is hij terug en staat hij er op persoonlijk vlak een stuk beter voor.”

“Kimi is nu een stuk volwassener en zal zich heus wel beseffen dat dit een geweldige kans voor hem is, dus hij zal ongetwijfeld vastbesloten zijn om alles te geven wat hij in zich heeft”, besluit Coulthard, die Räikkönen roemt om zijn wagenbeheersing en denkt dat zijn oud-teamgenoot weinig tijd nodig zal hebben om weer op snelheid te komen.