Gerard Lopez, met zijn bedrijf Genii Capital de grootaandeelhouder van het team van Renault, is verrast door het feit dat de door het team aan de kant gezette Nick Heidfeld naar de rechter is gestapt.

Heidfeld werd in de aanloop naar de Grote Prijs van België aan de kant geschoven door Renault en vervangen door Bruno Senna. Diezelfde Senna zal ook in Monza weer aantreden voor Renault, maar wat er daarna gaat gebeuren is nog niet duidelijk aangezien er ‘juridische kwesties’ spelen waardoor er voor de langere termijn nog geen beslissing kan worden genomen over de rijdersbezetting.

Dat deze situatie zo is ontstaan komt vermoedelijk doordat Heidfeld – die overigens nog wel officieel deel van het team is – naar de rechter is gestapt omdat hij vindt dat Renault contractbreuk pleegt door hem niet meer te laten rijden.

Op 19 september volgt er een hoorzitting in deze zaak. Teameigenaar Lopez heeft aan Tageblatt Luxemburg, een krant uit zijn thuisland, laten weten dat hij verrast is door de gang van zaken en Heidfelds gang naar de rechtbank: “Ik denk dat dit een emotionele reactie van Nick is geweest en ben erdoor verrast”, zegt hij.

“Nick is namelijk nog gewoon deel van het team en we hebben hem altijd met respect behandeld, hetgeen ook nu niet zal veranderen. Nick zelf is verder ook altijd professioneel geweest, maar het probleem is dat hij niet heeft gebracht van we van hem hadden verwacht. Dat laatste is dan ook de reden dat we nu andere coureurs gaan uitproberen en dat hebben we Nick ook verteld.”