Gerard Lopez, de eigenaar van het team van Renault, wil Robert Kubica meer tijd geven om te bewijzen dat hij weer op zijn oude niveau kan terugkeren. Lopez wil de knoop pas in november doorhakken.

Eric Boullier, de teambaas van Renault, heeft herhaaldelijk aangegven dat hij rond half oktober duidelijkheid van en over Kubica verwacht en dan zal besluiten of Renault hem weer in dienst neemt, maar Lopez heeft nu in gesprek met Auto, Motor und Sport verklaart dat hij pas in november uitsluitsel verwacht.

“We gaan de zaak begin november bekijken”, zegt Lopez, die de eerdere uitspraken van Boullier dus lijkt af te zwakken, aangezien deze in sommige media werden opgevat als een soort van excuus om een deadline te gebruiken om in plaats van Kubica een betalende coureur aan te trekken.

“Als een coureur als Robert op de markt is, kiezen we daar natuurlijk voor”, benadrukt Lopez echter, waarna hij tevens aangeeft dat het niet noodzakelijk is dat Kubica eerst nog met een Formule 1-bolide test om te bewijzen dat hij weer fit is: “We kunnen alle data tegenwoordig zo goed analyseren dat hij ook best in een andere auto kan testen of het fysiek weer gaat en hij terug kan keren.”

De teameigenaar beklemtoont bovendien dat de financiële kant van het verhaal niet doorslaggevend is voor Renault waar het de keuze van de coureurs betreft: “Ons bedrijfsmodel vereist namelijk ook dat we op de baan succesvol zijn”, stelt Lopez, die zich eraan stoort als de huidige coureurs Bruno Senna en Vitaly Petrov als pay-drivers worden aangeduid.

Lopez hekelt tenslotte de geruchten nog waarin wordt gesuggereerd dat Renault het financieel moeilijk heeft. Hier is volgens hem niets van waar: “We hebben ons personeelsbestand dit jaar van 480 naar 520 mensen vergroot, zijn bezig met de constructie van een nieuwe simulator en hebben onze windtunnel uitgebreid. Daarnaast hebben we ook Roberts salaris gewoon doorbetaald, ook al heeft hij geen races voor ons gereden. Volgens mij zijn dat allemaal geen dingen die je doet als je alleen maar aan het geld denkt.”