André Lotterer had allicht meer gehoopt van zijn debuut in de Formule 1. Hij moest de race al vroeg staken na problemen met de aandrijving van de auto. Marcus Ericsson bracht zijn groene bolide wel over de streep na een boeiend gevecht met Max Chilton.

André Lotterer, hoewel hij naar eigen zeggen niet aan zweten toe kwam, kijkt tevreden terug op zijn eerste weekend in de Formule 1. “Ik keek uit naar de race, dus wat dat betreft is het jammer dat ik amper een ronde ver kwam. Maar tegelijkertijd ben ik heel tevreden met mijn gehele weekend. Ik heb geen fouten gemaakt en naar behoren gepresteerd.”

De Duitser is nog wat voorzichtig met het duiden van de oorzaak van zijn uitvallen: “Ik ging wijd in bocht zeventien en direct daarna verloor ik vermogen. Het team zal samen met Renault uit moeten zoeken wat daaraan ten grondslag lag.”

Marcus Ericsson
De Zweed Ericsson kwam als laatste over de streep, maar gaat desondanks met een positief gevoel naar huis. “Ik heb de hele race lekker kunnen knokken met Max Chilton. Uiteindelijk haalde hij mij weer in met nog twee ronden te gaan, maar we hebben aangetoond weer wat sterker te zijn dan vóór de zomerstop.”

Christijan Albers 
De Nederlandse teambaas van Caterham onderstreept de worden van zijn Zweedse werknemer. “Het team heeft het goed gedaan dit weekend en Marcus reed bovendien een sterke race. Het is echter jammer dat André niet meer van zichzelf heeft kunnen laten zien, maar hij heeft niks verkeerd gedaan. In Monza zullen we opnieuw wat updates op de auto introduceren en daarmee hopen we weer enkele stappen in de goede richting te zetten.”