André Lotterers eerste Formule 1-race duurde niet lang, maar smaakte toch naar meer. Als Caterham hem vraagt vaker in te stappen, heeft de Duitser daar wel oren naar.

Lotterer verving in België Kamui Kobayashi, die mogelijk later dit seizoen weer terugkeert, maar ook wel eens definitief vervangen kan worden door Carlos Sainz junior en/of Roberto Merhi, aangezien deze beide Spanjaarden in beeld zijn bij Caterham.

De deal die Lotterer voor Spa bij Caterham bracht, was in principe voor één race, maar de 32-jarige ‘rookie’ vertelt nu aan het Duitse Motorsport-Total dat hij best openstaat voor verdere ‘gastoptredens’, zolang deze uitjes in zijn programma passen.

“Ik zou het niet erg vinden als ik nog een keer de kans krijg om voor Caterham te rijden. In theorie kan ik in Italië en Japan meedoen, want dat botst niet met mijn andere verplichtingen”, meldt de coureur die normaal in het WEC en de Japanse Super Formula uitkomt.

Mocht het van een nieuwe oproep komen, dan zou Lotterer het liefst aan de Grand Prix van Japan meedoen. “Want ik race al tien jaar lang regelmatig op Suzuka”, haalt de winnaar van de Super Formula-titel van 2011 aan. “Daar meedoen zou dus erg leuk zijn.”

“Als ze me daarvoor bellen, doe ik het, maar ik ga mijn werk als fabriekscoureur voor Audi en mijn activiteiten in Japan niet in gevaar brengen”, benadrukt Lotterer. “Audi heeft sowieso mijn prioriteit. Het WEC is een geweldige klasse. Ik voel me er goed in thuis en kan er races winnen, zoals de 24 Uur van Le Mans van dit jaar. Dat is niet iets wat ik zomaar opgeef.”