Lotus heeft Federico Gastaldi met onmiddellijke ingang benoemd tot de nieuwe adjunct-teambaas. De Argentijn werkt al lange tijd voor de renstal uit Enstone, sinds 2010 was hij directeur van zakelijke betrekkingen.

Na het opstappen van Eric Boullier, die bij McLaren aan de slag is gegaan, heeft Genii-eigenaar Gerard Lopez het Formule 1-team formeel onder zijn hoede. Maar gezien zijn andere beslommeringen voor de investeringsmaatschappij is hulp welkom. 

“Federico heeft een warme band met zowel Genii als de renstal”, verklaart Lopez. “Hij werkte al voor dit team in de Benetton-dagen. Hij speelde ook een belangrijke rol bij het bewerkstellingen van de deal met PDVSA. Zijn netwerk is buitengewoon en hij weet de teamgeest van Lotus als geen ander uit te dragen. We gaan nauw samenwerken en ik heb veel vertrouwen in onze toekomst.”

Gastaldi noemt zijn promotie een grote eer. “Dit is een geweldig team en ik ga er alles aan doen om er het maximale uit te halen”, stelt hij. “Ik werk graag met mensen en ons personeel is onze kracht. Het voornaamste doel is snel progressie te boeken. De voorbereiding is minder soepel verlopen dan we hadden gehoopt, maar we geloven dat we het tij snel kunnen keren.”