Romain Grosjean heeft voorafgaand aan de Grand Prix van de Verenigde Staten de simulator van Lotus in gebruik genomen. De Fransman hoeft zich niet langer voor te bereiden via YouTube en computerspelletjes.

Helemaal optimaal werkt de simulator in de fabriek in Enstone nog niet. “Voor de race in Austin heb ik voor het eerst een halve dag doorgebracht in de simulator. Er moeten nog wel wat dingen verbeterd worden want erg makkelijk is hij nog niet in zijn gebruik”, stelt Grosjean. “Het is wel van toegevoegde waarde als het ding fatsoenlijk werkt. Ik ben er blij mee.”

Lotus is de laatste renstal van de teams die dit jaar races wonnen die zijn simulator in gebruik neemt. McLaren, Ferrari, Mercedes, Red Bull Racing en Williams hebben al een poosje een simulator en ook Force India werkt al met het systeem.

Grosjean verwacht dat Lotus volgend jaar de vruchten kan plukken van de simulator. “Dat hangt wel af van hoeverre je er blind van op aan kunt gaan. Het is erg bruikbaar als de afstellingen overeenkomen met die van de echte auto. We kunnen de simulator dan gebruiken om onderdelen te testen die we niet op het circuit kunnen uitproberen. Daarvoor moeten de simulator en auto echter nagenoeg identiek zijn.”