Lotus-eigenaar Gerard Lopez heeft bevestigd dat Pastor Maldonado ook in 2015 voor het team zal rijden. De toekomst van Romain Grosjean is nog onzeker.

Maldonado kwam afgelopen winter over van Williams naar Lotus, maar terwijl zijn oude team schittert, heeft de Venezolaan bij zijn nieuwe werkgever nog geen punt kunnen scoren. Lopez erkent dat het eerste seizoen van de samenwerking teleurstellend verloopt, maar stelt dat Maldonado vertrouwen heeft in de toekomst. 

“Ondanks de problemen die we dit jaar hebben, ziet hij het ware potentieel van dit team en erkennen we zijn potentieel als coureur”, verklaart Lopez. “We gaan nog mooie dingen laten zien.” 

Lopez is tevreden over de instelling van zowel Maldonado als zijn teamgenoot Grosjean. De Fransman kende in 2013 een sterke tweede seizoenshelft en slaagde er ondanks de tegenvallende Lotus van dit jaar in tweemaal in de toptien te eindigen. Hij houdt zijn opties voor komend seizoen open. 

“Ik weet niet wat ik 2015 ga doen”, zegt Grosjean tegen Autosport. “Mijn doel is om races te winnen en dus te rijden bij het team dat me een auto kan bieden waarmee ik dat kan bereiken. Natuurlijk kan Lotus zich verbeteren, maar het is de vraag of dat genoeg is om races te winnen.” 

Mogelijk kan een overstap van Renault- naar Mercedes-motoren Grosjean over de streep trekken om bij te tekenen bij Lotus. Lopez wil de nieuwe motordeal echter nog niet bevestigen.