Voor Lotus-coureur Kimi Räikkönen en Romain Grosjean is het Buddh International Circuit waar volgend weekend op gereden gaat worden onbekend terrein, maar de Fin en Fransman verwachten de baan in India snel onder de knie te hebben.

Räikkönen en Grosjean waren er vorig jaar niet bij toen de inaugurele Grand Prix van India verreden werd, aangezien Räikkönen te druk was met zijn rally-bezigheden en Grosjean – na het binnenhalen van het GP2-kampioenschap – de rol als derde coureur diende te vervullen bij Lotus en zelf dus niet mocht rijden.

Beide herintreders kennen het Buddh International Circuit dus niet, maar Räikkönen en Grosjean – die er respectievelijk twee en drie jaar tussenuit zijn geweest – gaan er vanuit de baan snel te leren kennen.

“Ik ben niet zoals andere coureurs, dus ik ben niet in de simulator gekropen om het circuit te leren kennen, maar ik verwacht niet tegen moeilijkheden aan te lopen in India”, vertelt Räikkönen – die aangeeft het ‘altijd leuk en uitdagend te vinden om voor het eerst op een onbekend circuit te rijden’ – in zijn vooruitblik op het weekend.

“Na een paar rondjes tijdens de eerste vrije training, ken ik een baan namelijk meestal wel”, stelt de nummer drie uit het kampioenschap. “In Zuid-Korea, waar ik de baan ook nog niet kende, was dat zo, dus ik verwacht dat het komend weekend niet anders zal zijn.”

Ook teamgenoot Grosjean rekent erop zich snel bekend te maken met de omloop. “Er zijn dit jaar wel meer circuits geweest die nieuw van me waren, maar ik heb het geluk dat ik een nieuwe baan altijd snel leer kennen.”

“Het is altijd even zoeken naar de limiet, maar doorgaans heeft een circuit maar één of twee echt lastige bochten en is het merendeel vrij makkelijk onder de knie te krijgen. Hopelijk vormt het circuit in India daar geen uitzondering op en kunnen we het grootste gedeelte van de tijd op de baan ook gewoon gebruiken om aan de auto te werken in plaats van het leren van het circuit.”

“Van wat ik vorig jaar als derde coureur van het circuit gezien heb, is het overigens een interessante en indrukwekkende baan. Er is een mooie mix van langzame bochten en snellere sectoren, dus het lijkt me leuk er op te rijden en ik zie daar erg naar uit.”

Grosjean doet verder geen voorspellingen voor komend weekend, maar Räikkönen spreekt wel voorzichtig de verwachting uit competitief te kunnen zijn: “We nemen wat nieuwe updates mee en gaan daarnaast voor de tweede keer met de nieuwe uitlaatinstallatie aan de slag, dus hopelijk zetten we daardoor een stapje vooruit. Verder ziet het er naar uit dat het heet gaat worden in India, en dat is ook altijd in ons voordeel”, weet de Fin.