Lotus-rijders Pastor Maldonado en Romain Grosjean misten in Mexico voor de tweede keer op rij beiden het beslissende derde deel van de kwalificatie.

Net als vorige week in Austin was Q2 voor de Venezolaan en de Fransman het eindstation. Grosjean deed het met de twaalfde plek, 1,56 seconde achter polesitter Nico Rosberg, nog het best. Geheel ontevreden is hij niet: “We deden het beter dan verwacht, al kregen we de banden niet goed aan de gang.”

Vooraf had Grosjean er niet veel vertrouwen in. “Het circuit ligt op grote hoogte en heeft weinig grip, waardoor we met veel downforce moeten rijden. Dat is niet ons sterke punt, dus we wisten dat het lastig ging worden in de kwalificatie. Maar we maken morgen nog altijd een kans. Het wordt een lange race, waarin iedereen goed op zijn motor en remmen zal moeten letten.”

Maldonado

Teamgenoot Maldonado miste Q3 alweer voor de zesde keer achter elkaar. Hij was twee tienden langzamer dan Grosjean, en legde beslag op de dertiende startplaats. “Ik had gehoopt dat er wel wat meer in had gezeten”, zegt de éénvoudig racewinnaar.

“We worstelden met de grip aan de voorzijde en ook de stabiliteit aan de achterkant was niet om over naar huis te schrijven”, vervolgt Maldonado. “We hoopten dat verse banden nog voor een verbetering zouden zorgen, maar dat was niet zo.”