Lotus pakte in Spanje haar eerste punten van het jaar en voegde daar in Monaco direct meer punten aan toe. In Canada en Oostenrijk kwam het vervolgens niet tot scoren, maar in Engeland moet dat wel weer mogelijk zijn volgens het team.

“We hebben net twee circuits gehad die niet goed bij onze Lotus E22 passen”, haalt coureur Romain Grosjean aan. “Sterker nog, het waren circuits die de zwakke punten van onze auto benadrukten, maar we gaan nu naar Silverstone en daar zou de E22 het goed moeten doen”, denkt de Fransman, die verantwoordelijk is voor beide puntenfinishes van Lotus dit jaar.

Ook teamgenoot Pastor Maldonado denkt dat het Engelse circuit een goed en geschikt toneel biedt om iets moois op te laten zien met de E22: “Eén van de sterke punten van de E22 is de performance in snelle bochten, en daarvan zijn er op Silverstone genoeg. Ik hoop dan ook dat we weer op eenzelfde niveau kunnen presteren als eerder dit jaar in Barcelona, wat als circuit wel op Silverstone lijkt.”

Adjunct-teambaas Federico Gastaldi deelt het positivisme van zijn coureurs en stelt dan ook een duidelijk doel voor zijn beide rijders. “Het moet ons doel zijn om meer punten aan ons totaal toe te voegen”, verkondigt hij.

“De vorm die we in Spanje hadden, hebben we helaas niet goed kunnen vasthouden, maar op een baan als Silverstone zouden we in staat moeten zijn weer op een dergelijk niveau te presteren en het ware potentieel van de E22 weer te tonen.”

“Ondanks dat de auto nog steeds niet goed is in trage bochten, is de basis namelijk goed, zoals we ondanks het uitblijven van een puntenfinish ook in Oostenrijk zagen. Dit betekent dat onze doelen voor de Britse Grand Prix haalbaar zijn”, aldus Gastaldi.