Lotus-coureurs Kimi Räikkönen en Romain Grosjean waken voor te veel optimisme, maar zijn er wel zeker van dat de nieuwe bolide van het team een verbetering is ten opzichte van zijn voorganger.

Lotus zat er goed bij in Jerez, alwaar Grosjean de tweede testdag als eerste afsloot en Räikkönen de laatste dag bovenaan eindigde. In het samengestelde ‘klassement’ van de vier testdagen eindigde de Fin zodoende op de tweede plaats, achter Ferrari’s Felipe Massa, terwijl Grosjean de vierde tijd van de week reed in de Lotus E21.

Reden voor tevredenheid bij het team en de coureurs aldus. “We zijn blij met wat we in Jerez hebben bereikt”, beaamt Räikkönen in gesprek met Autosport. “Het was een goede testsessie voor ons.”

“We moeten uiteraard maar afwachten hoe het er straks bij de eerste race voor staat, maar tot op heden gaat het goed. Ik heb de indruk dat de nieuwe auto overal net wat beter in is dan zijn voorganger en ben dan ook vol vertrouwen voor de volgende test in Barcelona.”

Teamgenoot Grosjean sluit zich daar bij aan: “De E21 is op alle vlakken een stukje beter en in het algemeen durf ik ook wel te stellen dat hij een goede basis vormt om komend seizoen op voort te borduren.”

“Er zijn natuurlijk nog wel wat dingen te verbeteren, maar de eerste indruk is goed en ik heb een beter gevoel bij deze auto dan bij die van 2012.”