Lotus-coureurs Kimi Räikkönen en Romain Grosjean vertrouwen erop dat hun team komend weekend in China in goeden doen zal verkeren en hebben zich daarom punten en podiumplaatsen ten doel gesteld.

“Ik zie geen reden om aan te nemen dat we het niet goed kunnen doen in China”, stelt Räikkönen. “Vorig jaar is het ons niet gelukt er punten te scoren, dus wat dat betreft kan het alleen maar beter, maar ik heb eerder in mijn loopbaan al een eerste, tweede en derde plaats gehaald in China en dat is dan ook waar ik graag een vervolg aan wil geven”, vertelt hij.

Räikkönen vertrouwt daarbij op de competitiviteit van zijn Lotus E21-bolide, want volgens de Fin is de E21 ondanks de wat teleurstellend verlopen race in Maleisië een goede auto: “In Australië verliep alles naar wens en behaalden we het resultaat waarop we hadden gehoopt, maar Maleisië was daarentegen een zware race”, zo blikt de racewinnaar van de seizoensopener terug op de eerste twee Grands Prix.

“In Maleisië liep ik bij de start schade op aan mijn voorvleugel. De auto voelde daarna niet al te best aan en de regenachtige omstandigheden maakten het racen ook erg tricky, maar ondanks dat was de pace zeker niet slecht en had er – gezien de tijden die we op vrijdag reden – meer in gezeten”, benadrukt Räikkönen, die dan ook wel durft de concluderen dat de E21 ‘een goede auto lijkt te zijn’.

Teamgenoot Grosjean vindt dat hij in de eerste twee races nog niet goed heeft kunnen laten zien wat hij in zijn mars heeft en hoopt dat in China wel te doen. “Ik zou graag een weekend hebben waarin ik kan laten zien waar Lotus en ik samen toe in staat zijn.”

“Het is namelijk duidelijk dat we veel potentieel hebben, maar we hebben dat vooralsnog niet kunen tonen. Hopelijk vinden we daar in China de oplossing voor en kunnen we veel punten pakken”, zegt de Fransman, die ook stiekem aan het podium denkt en in China verder gaat proberen om de Lotus E21 naar zijn hand te zetten, aangezien dat in Australië en Maleisië niet volledig is gelukt.