Met een zestiende en een zeventiende klassering voor Pastor Maldonado en Romain Grosjean heerst er geen jubelstemming bij Lotus, maar het tweetal weet dat er nog meer in het vat zit.

Romain Grosjean had in de eerste vrije training een hachelijk moment. Zijn DRS-systeem sloot niet meer, waardoor hij in bocht twee zijn handen vol had aan de Lotus. “Dat bezorgde me wel even de kriebels kan ik je vertellen”, gruwelt Grosjean na. “De jongens hebben het echter prima weten op te lossen en we konden diezelfde sessie nog de baan weer op.”

“De auto is ondanks de veranderde configuratie van de ophangingen niet drastisch veranderd. Hij voelde solide aan vandaag en iedereen werkt hard om morgen nog een tandje harder te gaan.”

Pastor Maldonado schreef door het probleem van zijn teamgenoten de meeste ronden op zijn conto. Het merendeel van de tijd die hij op de baan was, besteedde hij, en hoe kan het ook anders, aan het finetunen van de auto zonder FRIC. Dat gebeurde nog niet helemaal met het gewenste resultaat, ‘want’, zo oppert de Venezolaan, ‘er is nog ruimte verbetering’.