Net als hun collega’s vinden ook Lotus-coureurs Pastor Maldonado en Romain Grosjean het jammer dat regen de tweede training verstoorde, maar wat ze daarvoor en daarna hebben gezien, geeft het tweetal vertrouwen.

“De auto deed het hier vandaag zeker niet slecht. Beter dan verwacht zelfs”, zegt Maldonado, die in de ochtendsessie de zesde plek claimde, waarna P14 in de middag zijn deel was. “De baan wordt met elk rondje beter, dus het is lastig te zeggen hoe de verhoudingen precies liggen, maar ik denk dat we wel van een goede dag mogen spreken, ondanks de regen tijdens de middagtraining.”

“We hebben door de regen niet op de supersofts kunnen rijden, maar daar hebben we zaterdagochtend tijdens VT3 nog wel tijd voor”, weet Maldonado, wiens teamgenoot dat eveneens van plan is: “Want het lijkt erop dat iedereen zich hier niet met racesimulaties bezig houdt, maar puur met de kwalificatie bezig is”, constateert hij, verwijzende naar de sessie waarin de supersofts natuurlijk erg belangrijk zullen zijn.

Wat zijn dag betreft, heeft Grosjean weinig te klagen. “Volgens mij was Pastor vanochtend de meest gelukkige coureur van ons twee, terwijl ik dat in de middag was”, vertelt de coureur die ’s ochtends genoegen moest nemen met P13 en in de middag naar P10 reed. “We hebben vandaag ook aardig wat vooruitgang gemaakt met de set-up”, vervolgt de Fransman. “Ik ben daar blij mee, want een goede afstelling is hier cruciaal.”